Trečiadienį aštuoniolikmečiui Tomui Kriaučeliūnui buvo pateikti kaltinimai, kad jis spalio 1 dieną, apie 3.30 val., K.Donelaičio ir S.Daukanto gatvių sankryžoje metaliniu strypu išdaužė šviesoforo sekciją padarydamas 300 litų žalą. Atsižvelgdamas į tai, kad šis jaunuolis jau patyręs nusikaltėlis, Kauno miesto apylinkės teismas skyrė chuliganui kardomąjį suėmimą trims mėnesiams.

Dar šių metų kovo mėnesį Kauno Santakos policijos komisariate buvo iškelta baudžiamoji byla, kurioje T.Kriaučeliūnas kaltinamas plėšimu ir grasininmu susidoroti. O birželio mėnesį vaikinas buvo nuteistas 2 metams laisvės atėmimo už sodo namelių langų daužymą, tačiau pritaikius Amnestijos įstatymą, nuo bausmės buvo atleistas.

Policija atsekė ir netiesioginius sirgalių siautėjimo kaltininkus. Spalio 6 dieną viešosios įmonės "Combo" direktorius Valdas Latoža buvo apkaltintas masinio renginio tvarkos pažeidimu, kadangi leido Vienybės aikštėje esančioje palapinėje stebėti krepšinio rungtynes po 2 valandos.

Pagal savivaldybės išduotą leidimą renginys turėjo baigtis iki 23 valandos. V.Latoža buvo nubaustas 50 litų administracine nuobauda.

Uždarosios akcinės bendrovės "Combo" baro vedėjai Tatjana Bardulienei buvo iškelta administracinė byla už prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimą. Šios bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki spalio 13 dienos, kadangi teismas paprašė pakviesti daugiau liudytojų, galinčių patvirtinti, jog palapinėje iš tiesų buvo prekiaujama alumi po 23 valandos.

Kaip Eltai pranešė Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai, Centro policijos komisariate yra surinkta nemažai medžiagos, susijusios su chuliganiškais krepšinio sirgalių veiksmais Laisvės alėjoje. Pranešime teigiama, jog tiems jaunuoliams, kurie patys prisistatys policijai ir prisipažins daužę langus bei stendus, bus taikomos lengvinančios aplinkybės.