Anot teismo pranešimo, kaltinamasis nuo 2022 m. rugsėjo 8 d. savo vadovaujamame kioske MB „Lama Kush“ Kaune laikė ir pardavinėjo augalinės kilmės narkotines medžiagas, kuriose narkotinių medžiagų kiekis buvo didesnis nei leistinas.

Teisme apklaustas vyras kaltu neprisipažino. Jis nurodė, kad visas prekes legaliai įsigijo iš kitos įmonės. Prieš jas užsakydamas, gaudavo visus laboratorijos tyrimus ir juos peržiūrėdavo, kad tetrahidrokanabinolio kiekis neviršytų 0,2 procento.

Vyras teigė, esą produktams, kuriuose narkotinių medžiagų kiekis buvo viršytas, buvo gauti užsienyje atliktų laboratorinių tyrimų sertifikatai. Juose parašyta, kad tetrahidrokanabinolio kiekis neviršija numatytos normos.

Kaltinamasis tikino, kad tiekėjo visada paprašydavo sertifikatų ir nuolat domėjosi įstatymais, turėjo laboratorijų tyrimus, praktikoje matė, kad to pakanka.

Byloje surinkti įrodymai rodo, kad kaltinamasis iš viso laikė ir platino 30,23 g kanapių (antžeminių dalių), delta-9-tetrahidrokanabinolio kiekis jose nuo 0,26 procentų iki 0,53 procentų. Tai patvirtino specialisto išvada bei teisiamojo posėdžio metu gauti specialistės paaiškinimai.

Teismas pažymėjo, kad kaltinamasis žinojo Lietuvos Respublikos pluoštinių kanapių įstatymą, todėl suprato, kad tetrahidrokanabinolio kiekiui ir jo koncentracijai nustatyti nebuvo vadovautasi tuo metodu, kuris numatytas Europos Sąjungos teisės akte.

„Toks reguliavimas reiškia, kad tol, kol nėra atlikta tyrimų taikant numatytą tyrimo metodą ir nėra gauta rezultatų, patvirtinančių, kad tetrahidrokanabinolio koncentracija neviršija leistinos ribos, visos kanapės yra laikomos tiesiog narkotine medžiaga ir jų apyvarta draudžiama.“ – apkaltinamajame nuosprendyje pažymėjo Kauno apylinkės teismo teisėjas Arūnas Purvainis.

2024 m. vasario 22 d. Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu kaunietis pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Jam skirta 2 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)