Nepraėjus nė parai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais nustatė ir sulaikė įtariamuosius. Tai trys vyrai, gimę 1982 m., 1984 m. ir 1983 m., ne kartą teisti už įvairius nusikaltimus Lietuvoje bei užsienyje.

Vyrai įtariami panaudoję ne tik fizinį, bet ir psichologinį smurtą, reikalavę iš kauniečio didelės sumos pinigų – 3 tūkst. eurų. Pagrobtajam sutikus duoti dalį prievartaujamos sumos, užpuolikai jį parvežė namo. Kaip garantą asmenys paėmė jo 2010-ųjų metų „VW Passat“ automobilio raktelius, praneša Kauno apskrities policija.

Kauno kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Trečiadienį, rugpjūčio 1 d., bus kreipiamasi dėl kardomųjų priemonių skyrimo įtariamiesiems.

Tyrimą atlieka Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.