Incidentas įvyko apie 18 val. Tvirtovės alėjoje esančioje „Statoil“ degalinėje. Vykdamas į darbą patrulis Nerijus Domskis, kaip įprasta, sustojo degalinėje nusipirkti kavos. Degalinės operatorė pažino pareigūną ir pranešė, kad tuo metu degalinėje yra ir pagarsėjusių vagių porelė.

Tuo metu mergina J. J. (gim. 1994 m.) buvo degalinės tualete, o vaikinas sėdėjo mašinoje „Opel Astra“. N. Domskis priėjo prie vaikino ir parodė savo tarnybinį pažymėjimą.

Šis ranka smogė pareigūnui į pilvą ir pradėjo važiuoti. N. Domskis įsikibęs į bėglį buvo velkamas apie pusšimtį metrų. Kaip DELFI teigė N. Domskis, važiuojant nuokalne jis nusprendė paleisti įtariamąjį prieš tai, kol mašina neišvažiavo į judrią Tvirtovės alėjos gatvę.

„Aš bandžiau jį per duris ištraukti iš mašinos ir į jį įsikabinau. Eismas buvo intensyvus, todėl nusprendžiau paleisti, nes galėjo baigtis blogai“, - DELFI sakė N. Domskis, kuriam konstatuotas alkūnės lūžis ir kojų sužalojimas.

Pabėgęs vaikinas degalinėje paliko savo draugę, kuri buvo apklausta policijos pareigūnų.

N. Domskis teigė, kad nė akimirkai nesudvejojo imdamasis veiksmų nedarbo metu.

„Pareigūnas dirba 24 val. per parą. Kaip aš galėjau nepadėti? Ir ten ne šiaip koks įvykis, o buvo padarytas nusikaltimas“, - DELFI sakė N. Domskis.

DELFI žiniomis, vagys Kauno „Statoil“ degalinėse siaučia jau ne pirmą kartą. Pastaruoju metu užfiksuota daugiau nei 10 vagysčių – vagiama nuo alkoholinių gėrimų iki mašinų valytuvų.

Šįkart pavogti porelė nespėjo. Manoma, kad vogti turėjo mergina.