Automobilis buvo paliktas be priežiūros, sugedęs, techniškai netvarkingas. Įtariamasis automobilį nutransportavo į Ateities plente esančią metalo supirkimo įmonę, kurioje jis buvo išardytas dalimis. Į šią įmonę atvykę policijos pareigūnai rado tik pagrobto automobilio variklį, kadangi kitos detalės jau buvo supresuotos ar kitaip sunaikintos.

Paaiškėjo, kad įmonė, priėmusi automobilį demontavimui, nereikalavo jokių automobilio registracijos dokumentų, nebuvo įforminta pirkimo – pardavimo sutartis. Dėl nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimo įtarimai pareikšti minėtoje įmonėje aikštelės dirbančiam vedėjui V.M. gim. 1969 m.

Įtariamasis A.Š šiuo metu yra sulaikytas 48 valandoms, planuojama kreiptis su prašymu į Kauno miesto apylinkės teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės - suėmimo.

Ikiteisminį tyrimą dėl minėto automobilio vagystės atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyrius.

Tiriant minėtų asmenų nusikalstamą veiklą, toliau nustatinėjami galimi bendrininkai, vogtų automobilių realizacijos vietos ir su tuo susiję asmenys.