Kaune evakuotas prekybos centras „Savas“

Į prekybos centrą iškviestos specialiosios tarnybos. DELFI skaitytojas pranešė, kad evakuoti žmonės.

Kaip DELFI informavo Kauno apskrities VPK budėtojas, anonimo skambučio sulaukta antradienio vakarą. Manoma, kad skambino jauno amžiaus vaikinas.

Sulaukus pranešimo, prekybos centras buvo evakuotas. Liudininkai teigė, kad atvykę policijos pareigūnai pranešė apie anonimo skambutį ir paprašė žmonių palikti patalpas. Pareigūnų reikalavimas buvo įvykdytas ir lankytojai bei centro darbuotojai ramiai paliko pastatą. Anot įvykio liudytojų, buvo pranešta, esą įvyko elektros gedimas, niekas nekėlė panikos ir žmonės ramiai išėjo iš pastato.

Į prekybos centro aikštelę sugužėjo didelės pajėgos specialiųjų tarnybų – policija, medikai, ugniagesiai – gelbėtojai, apsaugos tarnybos ekipažai. Iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie ir nustatys, ar pranešimas buvo tikras, ar melagingas.

Kol vyks prekybos centro apžiūra, policija STOP juosta užtvėrė visus įvažiavimus į prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę.

„Savas“ kasdien sulaukia apie 11 tūkst. lankytojų. Prekybos centro plotas siekia 13 000 kv.m. Čia iš viso veikia virš 70 parduotuvių.

Apžiūrėję patalpas „Aro“ išminuotojai sprogmenų nerado. Apie 20.30 val. operacija buvo nutraukta konstatavus, kad pranešimas apie sprogmenis buvo melagingas.
Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

DELFI dėkoja skaitytojams už informaciją ir nuotraukas.