Prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje paliktą lagaminą apie 20.30 val. pastebėjo parduotuvės lankytojas, kuris apie radinį informavo apsaugą.

Apsaugos darbuotojai apie įvykį tuoj pat pranešė specialiosioms tarnyboms.

prekybos centro buvo evakuoti pirkėjai, automobilių stovėjimo aikštelė aptverta.

Iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojų, kurie nustatys, ar lagaminas nekelia pavojaus.

Laukdami jų policijos pareigūnai ėmėsi peržiūrėti vaizdo kamerų užfiksuotą medžiagą. Bandoma išsiaškinti, kas paliko lagaminą.

„Maximos“ atstovė informavo, kad dėl panika nekilo, evakuacija praėjo ramiai.

„Siekiant parduotuvėje buvusių klientų ir joje dirbančių darbuotojų saugumo, buvo priimtas sprendimas parduotuvę nedelsiant uždaryti. Ir pirkėjų ir darbuotojų buvo atsiprašyta už sutrikdymą ir paprašyta palikti parduotuvę. Evakuacija praėjo ramiai, nekeliant panikos, - DELFI pranešė „Maximos“ atstovė Renata Saulytė. - Ir pirkėjai ir darbuotojai ramiai paliko patalpas. Parduotuvė darbą atnaujins rytoj (ketvirtadienį), specialiųjų tarnybų pareigūnams nuosekliai patikrinus surastą lagaminą, parduotuvę bei automobilių stovėjimo aikštelę ir tik patvirtinus, kad parduotuvėje ir šalia jos yra visiškai saugu“.

Įtartimų sukėlęs lagaminas buvo peršviestas. Jį nuspręsta atidaryti radimo vietoje. Budėti į parduotuvės aikštelę dėl visa ko iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai.

Papildyta 22.43 val.: atidarius laganimą paaiškėjo, kad jame nieko nelegalaus ar sprogstamo nėra - rasti statybiniai įrankiai bei kiti reikmenys. Paaiškėjo, kad nerimas dėl galimo pavojaus buvo nepagrįstas.