Rėžėsi į namą

Kaip DELFI skelbė, nelaimė oreivius ištiko prasidėjus liūčiai bei bandant nusileisti. Karšto oro balionas iš įprastos balionų pakilimo vietos - Neries ir Nemuno santakos - pakilo apie 20.30 val. Jau tuomet akivaizdžiai matėsi, kad artėja lietaus debesys.

Praėjus maždaug valandai nuo pakilimo pradžios, balionas nesėkmingai bandė leistis Rokų apylinkėse.

Balionas nusileido šalia kelio, vedančio į Marijampolę. Baliono krepšyje buvo net 13 žmonių.

Artėjant lietui balionas nusileido, o keletas žmonių spėjo išlipti. Tačiau netikėtai vėjo gūsis vėl kilstelėjo balioną, kuris rėžėsi į gyvenamąjį namą.

Nematė debesų?

DELFI žurnalistas stebėjo vėliau avariją patyrusio oro baliono pakilimą. Net ne specialistui buvo akivaizdu, kad oro sąlygos nėra geros – matėsi artėjantys grėsmingi lietaus debesys.

Tačiau balionas pakilo.

Baliono krepšyje buvo 13 žmonių. Maksimaliai šis balionas galėjo skraidinti 16 žmonių.

Visi keleiviai buvo pilnamečiai ir iš anksto susimokėję už pramogą oro balionu.

Už keliolikos minučių nuo baliono starto Kauną nuplovė liūtis.

Buvo akivaizdu, kad liūtis – neišvengiama, tačiau patyręs orlaivio pilotas G. Mockaitis teigia nematęs artėjančios nelaimės ženklų.

„Prognozės nerodė jokios audros, vadinkim. O kur mes buvome nesimatė, kad būtų didelių debesų", - DELFI teigė G. Mockaitis.

DELFI žurnalistas baliono pakilimą stebėjo iš Marvelės gatvės pusės. Čia buvo akivaizdu – audra neišvengiama, o už kelių minučių prasidėjo liūtis.

„Aš nežinau, kur jums matėsi. Iš Santakos jokios audros nesimatė. Iš kiekvienos vietos skirtingai matosi, čia sunku pasakyti. Dabar galima sakyti taip, o toje vietoje buvo sąlygos, kad buvo galima kilti. Toje vietoje mes nerizikavome“, - tikino G. Mockaitis.

DELFI skaitytojas Arūnas Petraitis oro baliono skrydį virš Kauno nufilmavo likus 10-15 minučių iki nelaimės.

Startas vėlavo

Oro baliono kelionė baigėsi Rokelių kaime, Kauno prieigose.

Balionas nusileido ir keletas keleivių išlipo, tačiau vėjo gūsis balioną vėl pajudino,

“Balionas nepakilo, tik mus žeme patraukė. Mes nusileidome, o gūsis mus patraukė ir į statybas atsimušėme“, - DELFI pasakojo G. Mockaitis.

Pilotas taip pat teigė, kad vėlavo ir orlaivio startas.

„Mums pavėlino startą. Mes turėjome anksčiau startuoti. Į Kauno oro uostą (Karmėlavoje – DELFI) atskridinėjo lėktuvas ir mes turėjome palaukti, kol jis nusileis“, - sakė G. Mockaitis.

Piloto duomenimis, sužalojimus patyrė 5 keleiviai.