Kauno policija komentuoti fakto neskuba, tačiau DELFI patikino, kad tai padarys kiek vėliau ir patikslins įvykio detales.

Alytaus aps. Kelių policijos patrulis Arnoldas Jurašius (gimęs 1977 m.), Kaune lankėsi ne tarnybos metu.

Kauno pareigūnams pranešta, kad gruodžio 19 d. 1 val. 44 min. Kaune, Baltijos g., klube, rastas vyro kūnas su šautine žaizda krūtinėje.

Pareigūnas buvo nušautas iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo.

Įtariamasis V. T. (gimęs 1976 m.), anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą (paskutinį kartą teistas 2003 m., teistumas išnykęs), sulaikytas.

Nužudytas policijos pareigūnas gerai žinojo Kauną. Prieš porą metų jo pavardė buvo minima Kauno patrulių skandale, kai tarnybiniame automobilyje buvo aptikta pilstuko.

Iš Vilniaus į Prienus nuvykę policijos pareigūnai, panašu, kad jau žinojo ko jiems reikės ieškoti. Vytauto gatvėje jie sustabdė tarnybinį „VW Passat“, kuriuo tuo metu patruliavo Kauno apskrities VPK Magistralinių kelių policijos pareigūnai Rimvydas Kiškis ir Edvardas Bankietas. Iškart paprašyta atidaryti automobilio bagažinę, kur po atsarginiu ratu rasti du – 1 l ir 1,5 l talpos buteliai, kuriuose buvo skystis, skleidęs alkoholio kvapą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad kolegoms į automobilio bagažinę krepšį padėjo A. Jurašius.

Netrukus A. Jurašius buvo perkeltas į Klaipėdos, vėliau - Alytaus apskritį.

Maždaug prieš mėnesį Kaune taip pat aidėjo šūviai. Tuomet laisvalaikio namuose „Nautilus“ iš automatinio ginklo šaudęs vyras nieko nesužeidė.