Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė spaudos konferencijoje teigė, kad įtarimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti pateikti trims kauniečiams, jų amžius – nuo 41-erių iki 59-erių metų.

Teisėsaugai visi įtariamieji jau buvo žinomi dėl vagysčių, turto prievartavimo ir pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu.

Lapkritį Kaune sulaikytas kaunietis su 4 kg amfetamino. Sausį sulaikyti dar 2 kauniečiai, jie turėjo apie 2 kg amfetamino.

Įtariamieji kaltės nepripažįsta ir nebendradarbiauja su pareigūnais.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus viršininkas Edgaras Charisovas teigia, kad amfetaminas dideliais kiekiais buvo tiekiamas į Marijampolės, kitas apskritis, net įkalinimo įstaigas.

Iš viso konfiskuota apie 6 kg amfetamino, paruošto platinti. Pareigūnų duomenimis, toks kiekis narkotikų juodojoje rinkoje yra vertas daugiau kaip 100 tūkst. eurų.

Įtariamiesiems gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją