Kauno policija praneša, kad nuo spalio 25 d. iki lapkričio 4 d. sulaikė du 21-erių vyrus. Jie naudojosi užsienyje finansines paslaugas teikiančių įmonių elektroninio mokėjimų įskaitymo techninėmis spragomis.

Sukčiai apgaule inicijavo apie 300 fiktyvių mokėjimo pavedimų virtualių piniginių operatoriui (prekyba kriptovaliutomis). Taip pat apgaule įgijo didelį kiekį virtualios valiutos, ją konvertavo ir pervedė į kitas asmenines virtualias pinigines. Vėliau, dalį virtualios valiutos konvertavę į eurus, išgrynino per įvairių bankų sąskaitas, pirko automobilius ir keliones. Taip virtualių valiutų piniginės operatoriui padaryta daugiau nei 400 000 eurų žalą.

Teisėsauga atliko 8 kratas, rado grynųjų pinigų ir prekių, pirktų už nusikalstamu būdo įgytas lėšas. Areštuotos lėšas įtariamųjų bankų sąskaitose, įšaldytos ir vėliau apribota nuosavybė į virtualią valiutą (viso apie 12 bitkoinų – apie 251 000 eurų vertės). Bendra paimto ir apriboto turto vertė – apie 390 000 eurų.

Atliekant tyrimą, atskleistas nusikaltimo mechanizmas.

Įtariamieji policijai anksčiau nebuvo žinomi, jiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir paimti dokumentai.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)