„Vakar (rugpjūčio 13 d.) apie 17.30 val. išėjau su vaiku iš parduotuvės „Norfa“, atsirakinus mašiną, vaiką įsodinau į automobilio kėdutę, prisegiau, rankinę įdėjau į mašiną ir uždariau duris, - pasakojo moteris. - Mašinos raktas buvo rankinėje, mašina pati užsirakino ir nebegalėjau atidaryti durų“.

Kadangi telefonas liko rankinėje, moteris sako nelaukusi nė sekundės ir pradėjusi šalia esančių žmonių prašyti telefono paskambinti.

„Šalia buvusi moteris neturėjo, pasiprašiau toliau esančios moters su vaiku, paskambinau artimiesiems, kad kviestų pagalbą ir atvežtų atsarginį raktą. Nors lauke ir nebuvo labai karšta, vis tiek bijojau laukt, skubėjau kviesti apsaugą iš parduotuvės ir prašiau daužti langą“.

Moteris pasakojo, kad apsaugos darbuotojas tai padaryti atsisakė ir nepaaiškino kodėl.

„Tuomet prašiau kviesti pagalbos tarnybas. Apsaugos darbuotojas iškvietė pagalbą, aš toliau prašiau žmonių daužti langą. Priėję vyrai padėjo - išdaužė langą, ištraukė rankinę: dėl centrinio užrakto nebuvo įmanoma atidaryti durų su vidine rankenėle. Vaikas visą laiką laikėsi puikiai ir šypsojosi man, tik į pabaigą ėmė šiek tiek zirzti“, - dalijosi išgyvenimais moteris.

Moteris neslėpė, kad aplinkiniai žmonės bijojo daužti langą. „Aš pati reikalavau, prašiau, nes dėl streso pati nesusitvarkiau. Padėka tiems, kurie ryžosi man padėti, o ne tiesiog buvo žiūrovais“, - teigė moteris.

Policijos pareigūnų duomenimis, į juos nebuvo kreiptasi dėl įvykio. Ugniagesiai gelbėtojai gavo informaciją, kad reikalinga pagalba vaikui. Gelbėtų duomenimis, jie atvyko per keturias minutes, tačiau jiems atvykus žmonės jau buvo išdaužę automobilio langą.