Policijos departamentas praneša, kad sausio 16 d. apie 1 val. 20 min. Kaune, Partizanų g., nepažįstamas vyriškis apšaudė moters (g. 1985 m.) automobilį „VW Touran“ (pagamintas 2013 m.).

Įvykio metu žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis.

Įtariamasis neblaivus (1.39 prom. alkoholio) vyras (g. 1999 m.) uždarytas į areštinę, o iš neblaivaus (1.23 prom. alkoholio) vyro (g. 1998 m.) paimtas galimai orinis pistoletas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. (Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Apie siautėjančius šaulius policija buvo pranešta ir 2020 m. gruodžio 9 dieną. Tuomet Kaune, Jūratės gatvėje, 1997 metais gimusios moters vairuojamam automobiliui „BMW 320“, kuriuo kartu važiavo 1996 metais gimęs vyras, išvažiuojant iš kiemo, privažiavo „Audi A4“ automobilis, kurio vairuotojas galimai oriniu šautuvu šaudė į „BMW 320“ automobilį.

Vėliau automobilis buvo persekiojamas bei apšaudomas, o sankryžoje sustojus ties šviesoforu, į „BMW 320“ automobilio galinę dalį atsitrenkė „Audi A4“. Įvykio metu žmonės nenukentėjo, o įtariamieji buvo sulaikyti.