Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) praneša, kad Baltarusijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas „Volvo“ į Lietuvą įvažiavo birželio 24 d., apie 11 val. ryto.

Vairuotojas pareigūnams teigė, kad tranzitu per Lietuvą veža 13 tonų gofruoto kartono. Muitininkai nusprendė mašiną patikrinti rentgeno kontrolės sistema.

Netrukus paaiškėjo, kad kartono tebuvo vos trys paletės, kaip priedanga sukrautos puspriekabės gale. Likusi puspriekabės dalis buvo pilna baltarusiškų cigarečių dėžių. Iš viso muitinės pareigūnai rado net 750 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, jų vertė – daugiau nei 3 mln. eurų.

MKT Kauno skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, o vėliau ir suimtas dvidešimčiai parų.

Pastarosios savaitės muitinės pareigūnams buvo itin rezultatyvios: birželio 8–ąją Lavoriškėse sulaikyta 1 tūkst. 887 dėžių (3,854 mln. eurų vertės) cigarečių kontrabanda. O birželio 14 d. ties Alytumi įkliuvo vilkikas su 1 tūkst. 122 dėžėmis nelegalių rūkalų.

Muitinės pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu vėl ėmė didėti gabenamos kontrabandos kroviniai. Nereti atvejai, kai vilkikais iškart gabenama po daugiau nei 1000 dėžių cigarečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją