Po šio konflikto 23 metų Laurynui P. ir jo bendraamžiui Viliui M. teko ilgą laiką gydytis ligoninėje – vaikinams karšto būdo čilietis peiliu į įvairias kūno vietas smogė ne mažiau kaip po 7 kartus.

Sostinės futbolo komandoje „Trivartis“ žaidžiančiam 29 metų J. Silva Pontigo išpuolis prieš lietuvius gali brangiai kainuoti – prokurorai jį kaltina sunkiu dviejų žmonių sveikatos sutrikdymu, už tai baudžiamasis įstatymas numato tik realią laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 12 metų.

Čilės piliečiui iškeltą baudžiamąją bylą ketvirtadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos teismo teisėjas Pavelas Frolovas.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Margarita Valantijienė pagarsino, kad sausio 5-ąją, apie 4.40 val., Vilniuje, viename Gelvonų g. esančių daugiabučių, per išgertuves J. Silva Pontigo konflikto metu Laurynui P. ir Viliui M. į krūtinę, pilvą bei rankas peiliu dūrė ne mažiau kaip po 7 kartus.

Manoma, kad konfliktas kilo dėl to, kad užsienietis bandė „kabinti“ tame pačiame vakarėlyje dalyvavusias lietuvaites – tai esą labai įžeidė kartu buvusius studentus.

Per šį konfliktą buvo sužalotas ir čilietis – tiesa jo skriaudikams baudžiamoji byla neiškelta, nukentėjusysis gali kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. To jis iki šiol nepadarė.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas užsienietis kol kas nesako, ar pripažįsta kaltę. „Savo poziciją išreikšiu paaiškindamas įvykio aplinkybes“, – ispaniškai teisme jis.

Tuo metu kaltinamąjį ginantis advokatas Saulius Juzukonis įsitikinęs, kad vos tragiškai nepasibaigusio įvykio metu J. Silva Pontigo galėjo nesuvokti savo veiksmų, nes buvo afekto būsenoje.

Pasak advokato, dar ikiteisminio tyrimo metu čilietis neneigė, kad lietuvius sužalojo peiliu, tačiau negalėjo prisiminti, nei kiek kartų jiems smogė, nei kur padėjo peilį.

„Nukentėjusieji jį ne tik sumušė, bet ir įžeidė vien dėl to, kad jis yra užsienietis“, – pažymėjo S. Juzukonis.

Advokatas pabrėžė, kad studentus subadęs J. Silva Pontigo pabėgo iš vakarėlio.

„Pasprukdamas jis pasiėmė vieną ne savo batą, o bėgdamas nuo užpuolikų gatve basas žiemą net nejautė šalčio ir skausmo“, – teisininkas pažymėjo, kad čilietis buvo labai išsigandęs ir susijaudinęs.

J. Silvą Pontigo ginantis advokatas mano, kad būtina užsieniečiui atlikti psichiatrinę ekspertizę – esą jos metu bus galima nustatyti, ar įvykio metu jis galėjo būti labai susijaudinęs dėl neteisėto ar itin įžeidžiančio nukentėjusiųjų studentų elgesio. Už tai baudžiamasis įstatymas numato tik areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki 4 metų.

Teismas kol kas šio prašymo nesvarstė – pirmiausiai ketinama apklausti per vakarėlį nukentėjusius studentus bei kitus tragiško įvykio liudytojus.