Per ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė nustatyta, kad vyras nuo 2023 metų pradžios iki gegužės mėnesio pabaigos, išsinuomotame bute ir garaže Telšiuose įsirengė patalpas kanapėms auginti.

Bute ir garaže buvo instaliuota elektra, įmontuoti oro filtrai, ventiliacija, šviestuvai, temperatūros ir drėgmės matuokliai bei kita speciali įranga kanapėms auginti.

Tyrimą atlikę Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai bute ir garaže iš viso aptiko 18 vnt. vazonuose auginamų kanapių augalų. Manoma, kad per kelis mėnesius iš anksčiau užaugintų augalų galėjo būti pagaminta beveik pusė kilogramo narkotinės medžiagos. Tyrimo duomenimis, dalį kanapių Telšių rajono gyventojas parduodavo.

Be to vyras už 1700 eurų pats pirko kokaino ir kitos psichotropinės medžiagos. Įtariama, kad narkotikai buvo platinami kitiems pirkėjams. Dalis šių kvaišalų rasta nuomojamame bute, garaže bei kaltinamojo gyvenamame bute.

Baudžiamasis kodeksas už tokius nusikaltimus numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją