18-metis tauragiškis neteisėtų augalų sėklų parsisiuntė internetu. Pasėjęs kanapes įvairiose talpyklose, vaikinas nugabeno jas į miško aikštelę prie Tauragės miesto teritorijoje esančių traukinio bėgių. Ten jas augino ir prižiūrėjo. Ten ir įkliuvo.

Jaunuolį šių metų rugpjūtį sulaikė policija. Nustatyta, kad jis neteisėtai augino 15 narkotinių kanapių.

Patikrinę aštuoniolikmečio gyvenamąją vietą, pareigūnai rado nedidelį kiekį neteisėtai laikomos tokios pačios narkotinės medžiagos. Pastaroji, kaip įtariama, priklausė tame pačiame bute gyvenančiam 24-erių metų vaikino broliui.

Aštuoniolikmečiui tauragiškiui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto aguonų kanapių auginimo, o jo broliui – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas. Tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmai sutiko su prokuroro siūlyta bausme ir paskyrė 18-mečiui 49 parų arešto bausmę. Jos vykdymas atidėtas 9-iems mėnesiams, paskiriant intensyvią priežiūrą – jaunuolis turės nešioti apykoję.

Vaikinas taip pat įpareigotas tęsti darbo paieškas arba pradėti mokytis, dalyvauti elgesio pataisos programoje, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Jo vyresniam broliui teismas skyrė 600 eurų dydžio baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją