Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 16-os metų jaunuolis į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko pernai pavasarį, dar nesulaukęs amžiaus, nuo kurio asmuo gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, pardavė kitam asmeniui nedidelį kiekį kanapių, o jo namuose buvo rastos įvairios narkotinės ir psichotropinės medžiagos. Tolimesnio tyrimo metu buvo nustatyta, kad vaikinas nusprendė tęsti prekybą narkotikais, o kvaišalų pirkėjų jis ieškojo nefiksuoto ryšio programėlėse, kuriose patalpindavo šifruotus skelbimus apie turimus įsigijimui narkotikus.

Į vieną tokių skelbimų atsiliepė su pareigūnais bendradarbiavęs asmuo, kuris iš kaltinamojo įsigijo narkotinės medžiagos – kanapių. Tęsiant tyrimą buvo atliktos jaunuolio asmens ir gyvenamosios vietos kratos. Kratų metu policijos pareigūnai rado daugiau nei 13 gramų kanapių, kurios, buvo supakuotos į folijos lankstinukus ir, kaip įtariama, paruoštos platinimui.

Tolimesnio tyrimo metu taip pat buvo gauta duomenų apie antrojo bylos kaltinamojo – septyniolikmečio klaipėdiečio neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Patikrinus pilnametystės nesulaukusio vaikino gyvenamąją vietą, buvo rasta beveik 5 gramai kanapių bei neteisėtai laikomas dujinis pistoletas ir 6 šoviniai.

Jaunesniajam bylos kaltinamajam pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 1 dalį. Griežčiausia bausmė, gresianti už šiame straipsnyje numatytas nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Antrasis vaikinas baudžiamojon atsakomybėn patrauktas pagal BK 259 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“) 2 dalį ir 253 straipsnio („Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis“) 1 dalį. Už šiuose straipsniuose numatytas nusikalstamas veikas asmuo griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją