22 metų M. Bagdono baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Nerijus Brinevičius konstatavo, kad niekur nedirbantis vyras į nusikalstamą veiką įtraukė vaiką bei žiauriai elgėsi su gyvūnu.

Bylos duomenimis, vasario 12-osios pavakarę Naujienėlės kaime pas kaimynę atėjęs neblaivus M. Bagdonas pareiškė, kad pakars jos šunį, nes jis esą vagia kiaušinius.

Į pagalbą pasitelkęs aštuonmetį kaimynės sūnų vyras pagavo šunį ir surengė egzekuciją.

„Laikiau šunį prispaudęs prie žemės, jis muistėsi ir du kartus man įkando, o kaimynės sūnus atsineštu kirviu jam sudavė per kaklą, – prisipažino sadistas. – Tada šuo išsilaisvinęs pabėgo, bet jį man pavyko pagauti, nunešiau jį prie kombaino ir palikau“.

Tuo metu aštuonmetis berniukas pareigūnams atskleidė daugiau kraupaus įvykio detalių.

„Atėjęs kaimynas klausė, kur yra šuo ir prašė manęs padėti pagauti, nes reikia užmušti, – kalbėjo mažametis. – Paskui kartu su juo gaudėme šunį, o kai Mantas jį pagavo, paėmęs už kojų trenkė į sieną. Po to jį rankomis prispaudė prie žemės ir man liepė kirviu nukirsti šuniui galvą“.

Berniukas teigė, kad bijojo kaimyno, todėl įvykdė jo nurodymą – kirvio ašmenimis sudavė šuniui per kaklą.

„Nuo smūgio šuo išsilaisvino ir pabėgo, paskui vėl jį vijomės, bėgome sniege paliktais kraujo pėdsakais – kai Mantas šunį pagavo, dar du kartus trenkė į žemę, o po to nunešęs paliko ant kombaino“, – pareigūnams sakė aštuonmetis.

Apie suluošintą šunį pareigūnams pranešė jo šeimininkė. Netrukus apie surengtą ekzekuciją pranešė žiniasklaida, kurioje pranešimą perskaitę Kaune įsikūrusios viešosios įstaigos „Penkta koja“ darbuotojai nuvyko į Naujienėlės kaimą.

Suluošintą keturkoję jie rado šeimininkės namuose – ant grindų gulėjusiai kalytei smarkiai pūliavo žaizdos. „Penktos kojos“ atstovai į veterinarijos kliniką išvežtą kalytę pavadino Birute, jos gyvybę pavyko išgelbėti tik per stebuklą.

„Ji vis dar gyvena veterinarijos klinikos stacionare prižiūrima veterinarų, bet sveiksta ir stiprėja, –prieš kelias dienas pranešė „Penktos kojos“ atstovai. – Tai geranoriška, draugiška kalytė, nors ir patyrusi daug skausmo bei kančių, ji neprarado meilės žmogui, ištikimybės ir besąlygiško pasitikėjimo“.