Trečiadienio naktį neteisėtos migracijos prevenciją bei kontrolę vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti sustabdė automobilį „BMW 318 GT“. Hečbeką su vokiškais valstybiniais numeriais vairavo 49-erių Latvijos pilietis, kuris pasieniečiams pateikė savo pasą ir automobilio registracijos liudijimą.

Kalvarijos pasieniečiams patikrinus šio 2019 m. laidos BMW identifikacinį kodą (VIN) paaiškėjo, kad automobilis vogtas ir nuo sausio 26 d. jo ieško Prancūzijos policija. Tikrinamos transporto priemonės vokiškame registracijos liudijime pasieniečiai pastebėjo skutimo žymes pildant savininko asmens pavardę, todėl įtariama, kad šis dokumentassuklastotas.

„BMW 318 GT“ ir jo vairuotoją VSAT pareigūnai sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Ten apklausiamas Latvijos pilietis paaiškino, kad automobilį už 14 tūkst. eurų pirko iš fizinio asmens Vokietijoje, Kelno mieste. Pardavėjo kontaktus ir norimą automobilį radęs viename vokiškame skelbimų portale.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Sulaikytas automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje, o jį įsigijusiam ir vairavusiam Latvijos piliečiui skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją