Nesuskaičiuoja, kiek kartų teistas

Iš Širvintų rajono kilęs E. Savickas teistas jau keliolika kartų.

Paskutinį kartą jis už grotų pasiųstas praėjusiais metais, kai Kauno apylinkės teismas jam skyrė 12 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pirmadienį paklaustas, kiek iš viso kartų jau buvo teistas E. Savickas negalėjo pateikti tikslaus atsakymo.

„Daug – 19 ar 20 kartų“, - teisme sakė E. Savickas.

Siekė keršto?

P. Ivanovas buvo nužudytas šių metų sausio 11-ąją.

Tuomet E. Savickas, P. Ivanovas ir dar vienas nuteistasis Algirdas Karčiauskas buvo patalpinti į vieną Alytaus pataisos namų baudos izoliatoriaus kamerą.

E. Savickas pasakojo, kad dar 2009 ar 2010 metais tarp jo ir P. Ivanovo buvo kilęs konfliktas Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Esą tuomet P. Ivanovas iš jo atėmė asmeninius daiktus ir sumušė.

P. Ivanovas atlikęs bausmę vėl buvo nuteistas ir praėjusiais metais, prieš pat Kalėdas pateko į Alytaus pataisos namus. Čia vėl susikirto P. Ivanovo ir E. Savicko keliai.

E. Savickas teigė, kad nusprendė savo skriaudėjui atkeršyti.

Pavojingi žaidimai

E. Savickas pasakojo, kad kaliniai dienas baudos izoliatoriuje leisdavo „žaisdami omarį“. Pasak kalinio, tai toks „žaidimas“, kai nuteistieji vienas kitą prismaugia – trūkstant oro žmogus apsvaigsta, tačiau vėliau atsigauna.

E. Savickas teigė, kad bent 15 kartų jis pats buvo prismaugtas ir apsvaigintas, o dar tiek pat kartų „darė omarį kitiems“.

Toks „žaidimas“ vyko ir šių metų sausio 11-ąją. Tuomet A. Karčiauskas panaudodamas iš paklodės susuktą virvę atliko „omarį“ P. Ivanovui. Kai šis apsvaigo A. Karčiauskas jį paleido. Tuomet seną skriaudą prisiminęs E. Savickas prišoko prie P. Ivanovo ir galutinai užsmaugė auką.

Bent jau tokią versiją teisme pasakojo E. Savickas. Teismui kilo klausimų, ar E. Savickas nužudė vyrą niekieno neprašomas. E. Savickas kategoriškai laikėsi savo parodymų.

Be to, jis paprašė į teismą nekviesti liudininkų, nes savo kaltę visiškai pripažįsta. Teismas šį prašymą atmetė ir į kitą teismo posėdį iškvietė liudininkus. Tarp jų – ir A. Karčiauską.