Tačiau pinigais pareigūnas nespėjo pasidžiaugti – kyšį davęs vyras nutarė nesąžiningo pareigūno kolegoms pranešti, kad Prienų policijoje dirba korumpuotas policininkas.

Patikrinus policijoje naudojamą tarnybinių automobilių kontrolės vieningąją pajėgų valdymo sistemą buvo nustatyta, kad skambinusio vyriškio nurodytu laiku ir vietoje buvo vienas policijos ekipažas, kuriame dirbo vienas policijos pareigūnas.

Tai – Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patrulis Vytautas Žioba.

Kyšį paėmęs pareigūnas pinigų neteko – jie buvo rasti jo tarnybiniame automobilyje. Be to, jis buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl kyšininkavimo – pareigūnas nė neneigė jam pateiktų kaltinimų, todėl iškelta baudžiamoji byla buvo išnagrinėta supaprastinta tvarka, bausmę sumažinant trečdaliu.

Už kyšio paėmimą V. Žiobai teismas skyrė 48 MGL (1 807 eurų) baudą. Ją pareigūnas privalo sumokėti per šešis mėnesius. Pareigūnas turėtų netekti ir darbo – kol vyko ikiteisminis tyrimas, jis laikinai buvo nušalintas nuo tarnybos.

Bylos duomenimis nustatyta, kad kyšį V. Žioba paėmė dar sausio 17-ąją, apie 9 val., Prienų rajone, Veiverių seniūnijoje, Leskavos kaime. Nustatęs, kad septyniolikmetis sėdo prie automobilio „VW Golf“ vairo neturėdamas teisės vairuoti, pareigūnas iš jo senelio paėmė 140 eurų kyšį už šį neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus – už administracinio teisės pažeidimo protokolo nesurašymą.

V. Žioba teigė, kad tą rytą vienas važinėjo po Prienų rajoną, kai Veiverių seniūnijoje pastebėjo sankryžoje stovintį ir bandantį į pagrindinį kelią link kelio „Via Baltica“ išsukti automobilį „VW Golf“.

„Automobilyje buvo du žmonės, mašina atrodė netvarkinga, todėl nusprendžiau jį patikrinti“, – sakė pareigūnas.

Tačiau, anot jo, tuo metu „golfiukas“ padidino greitį ir įsuko į gyvenamojo namo kiemą. 

„Išlipęs priėjau prie automobilio vairuotojo durų, bet jo jau nebuvo – keleivio vietoje sėdėjo jo senelis, kuris teigė, kad anūkas išsigando ir pabėgo, – kalbėjo V. Žioba. – Vyriškis ieškojo automobilio dokumentų, tačiau nerado, prašė nebausti, nes anūkui dar tik 17 metų, jis mokosi. Vyriškis bandė anūkui skambinti, tačiau neprisiskambino, pasakė, kad jis tikriausiai jau bus namo parbėgęs. Pasakiau, kad važiuokime į jo namus, bet vyriškis vėl prašė nebausti, sakė, su savimi turi apie 400 litų.“

Patrulis tikino, kad nesileido į kalbas ir su tarnybiniu automobiliu nuvažiavo ieškoti pažeidėjo.

„Važiuojant vyriškis rodė man kelią, o vėliau tyliai kažką sakė, kad duos pinigų, tačiau pasakiau, jog apie tai net negali būti kalbos, – teigė pareigūnas. – Po to jo paklausiau, kiek jis turi... Vyriškis išsiėmė piniginę ir išsitraukė pinigus – suskaičiavęs pasakė, kad turi 180 eurų, bet teigė, jog tai visi jo pinigai, jam dar pragyvenimui reikia pasilikti.“

Pareigūnas neslėpė, kad iš vyro paėmė visus pinigus, tačiau netrukus jam atidavė 40 eurų.

Tuo metu kyšį davęs vyras teigė, kad būtent policininkas jam užsiminė, jog problemas galima išspręsti davus kyšį.

„Prašiau jo nebausti, pasigailėti, tai pakartojau keletą kartų, galvojau, kad pareigūnas paleis, tačiau jis ėmė klausinėti, ką darysime, kiek turiu, – sakė Prienų rajono gyventojas. – Po to jis pradėjo vardinti įstatymus, už kuriuos nustatyta atsakomybė. Pareigūnas liepė sėsti į policijos mašiną ir kartu važiuoti ieškoti anūko. Pakeliui jis paklausė, kiek turiu – atidaviau visus pinigus, bet paprašiau kiek nors palikti pragyvenimui. Pareigūnas grąžino piniginę ir dalį eurų.“