„Būsi sumuštas, apmyžtas, išprievartautas, išžudysime tavo šeimą“, – grasinimų sulaukęs vilnietis išsigando ir kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus.

Tokias aplinkybes ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškino policijos ir prokuratūros pareigūnai.

Kaltinimus dėl savavaldžiavimo baudžiamojoje byloje pareigūnai pareiškė ne tik O. Žurui ir J. Kriukovui, bet ir jų bendrui Jakovui Strokanovui bei Vilniuje gyvenančiam Kubos piliečiui Jorge Ramonui Sanchezui Castellanosui.

Ketvertuko baudžiamąją bylą antradienį nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, kol kas nesėkmingai – kaltinamiesiems byloje nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis pareiškė 10 tūkst. Lt ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo. Teisėjas bylos nagrinėjimą atidėjo – kaltinamieji panoro susipažinti su jiems pareikštu ieškiniu.

Ikiteisminį tyrimą pareigūnai pradėjo gavę vilniečio Vladislavo D. pareiškimą – jis skundėsi, kad buvo sumuštas, be to, sulaukė grasinimų susidorojimu.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad Vladislavas D. iš J. R. S. Castellanoso uošvės buvo paėmęs 200 Lt avansą už buto durų užrakto pakeitimą, tačiau spynos taip ir nepakeitė. Kai moters žentas praėjusių metų liepos 15-ąją paskambino Vladislavui D., šis nė nesileido į kalbas, o jį tik iškeikė įvairiais necenzūriniais žodžiais.

Toks pokalbis kubietį labai įžeidė – kitos dienos vakarą Vladislavas D. atvyko į sostinės Viršuliškių mikrorajoną, kur turėjo suremontuoti durų spyną. Kai buto duris atidarė kubietis, meistras sulaukė smūgio į veidą.

Netrukus Vladislavas D. nukrito ant laiptinės grindų, prie kubiečio prisijungė bute kartu su juo buvę bičiuliai J. Kriukovas, J. Strokanovas ir O. Žuras – esą jie rankomis ir kojomis sudavė ne mažiau 5 smūgių į įvairiais kūno vietas.

Kadangi Vladislavas D. neigė, jog išvakarėse įžeidinėjo J. R. S. Castellanosą, vyrai pareikalavo nurodyti žmogų, kalbėjusį telefonu. Nukentėjusysis negalėjo įvardyti to asmens, todėl sulaukė grasinimų, jog bus išvežtas į mišką, o paskui – ne tik sumuštas, bet ir išprievartautas. Be to, vyrai aiškino, jog dėl šios smulkmenos bus išžudyta visa jo šeima.

Kad grasinimai atrodytų įtikinamesni, vyrai griebė meistrą už drabužių ir ėmė tempti iš laiptinės. Tiesa, tai tik buvo grasinimai – netrukus jie vyrą paleido ir nurodė kuo skubiau suremontuoti buto durų užraktus.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti kaltinamieji neigia, jog grasino Vladislavui D. ir piktinosi, jog šis tik nori pasipelnyti. Kaip buvo iš tikrųjų, dar aiškinsis teismas – bylą nagrinėjantis teisėjas Robertas Rainys kol kas nėra apklausęs nei kaltinamųjų, nei nukentėjusiojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (835)