Panevėžio apygardos teismas praneša, kad incidentas tarp kaimynių kilo dėl pjaunamų krūmų.

Norėdama sustabdyti pjovimo darbus, kaltinamoji kelis kartus trenkė kaimynei iš jos atimtu ramentu. Nukentėjusioji bandė pasišalinti, bet kaltinamoji ją pasivijo ir pastūmė. Moteris griuvo, krisdama patyrė įvairių sužalojimų, jai lūžo šlaunikaulis.

Pirmosios instancijos teismas smurtautoją išteisino konstatavęs, kad ji nepadarė nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo.

Tačiau Panevėžio apygardos teismo kolegija, išnagrinėjusi skundus ir dar kartą įvertinusi įrodymus, nusprendė, kad kaimynę pastūmusi moteris išteisinta nepagrįstai. Ji puolė kaimynę, sudavė jai ne vieną smūgį, dėl to moteris pargriuvo, jai lūžo koja.

Kaltinamoji pripažinta kalta dėl nesunkaus kūno sužalojimo. Jai skirta laisvės apribojimo bausmė 5 mėnesiams, be to teismas įpareigojo nuteistąją atlyginti nukentėjusiajai trijų šimtų eurų turtinę žalą ir 3 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Iš kaltinamosios priteista daugiau kaip du šimtai eurų teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiosios gydymą bei devyni šimtai eurų nukentėjusiosios advokatui apmokėti.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis įsigaliojo paskelbimo dieną, tačiau per 3 mėnesius gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją