Lietuvos viešosios policijos biuro Eismo priežiūros tarnybos vyresnioji inspektorė Daiva Žilinskaitė Eltai sakė, kad pastaruoju metu pagausėjo nelaimingų atsitikimų kaimo keliuose. Dažnai neleistinai dideliu greičiu nakties metu važiuodami vairuotojai nepastebi kelkraščiais einančių pėsčiųjų, juos užkliudo, partrenkia ir sužaloja.

Pavyzdžiui, vakare kelio Kalvarija-Gražiškiai-Vištytis 2-ajame kilometre (Kalvarijos sav.), automobilis "Audi 100", kurį vairavo 20-metis alytiškis, partrenkė keliu ėjusius du pėsčiuosius. Avarijos metu žuvo 61 metų moteris, o 57 metų vyras, buvęs neblaivus, dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Taip pat tamsoje Klaipėdos rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 298-ajame kilometre, važiuojamąja dalimi ėjusį 71 metų pėsčiąjį partrenkė ir mirtinai sužalojo 24 metų Andriaus Šlymo vairuojamas automobilis BMW 318.

Raseinių rajono Berteškių kaime, kelio Ariogala-Šiluva 16-ajame kilometre, 36 metų Eugenijaus Alyso vairuojamas automobilis "Volkswagen Passat" partrenkė ir sužalojo iš autobuso išlipusį ir į važiuojamąją dalį įbėgusį 13 metų berniuką. Nukentėjusysis mirė vežamas į ligoninę.

Kaišiadorių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 60-ajame kilometre, neatsižvelgęs į kelio bei meteorologines sąlygas, saugaus greičio nepasirinko automobilį BMW 525 vairavęs 19-metis kaunietis Jurijus Kuricynas. Nesuvaldytas automobilis atsitrenkė į kelkraštyje stovėjusio vilkiko "KaMAZ 5410" puspriekabę. Autoavarijos metu žuvo lengvojo automobilio 24 metų keleivė.

Vilniaus rajone, kelio Bukiškės-Sudervė 5-ajame kilometre, 39 metų Dalia Puodžiukaitė, vairuodama automobilį "Honda Accord", neatsižvelgusi į kelio sąlygas, nepasirinko saugaus greičio. Nesuvaldytas automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su "Mercedes-Benz 207". Dėl daugybinių sužalojimų "Honda" vairuotoja paguldyta į ligoninę. Nesunkiai nukentėjo ir "Mercedes" vairavęs 42 metų vyras.

Klaipėdos rajone, kelio Priekulė-Kintai-Ventė 3-iajame kilometre, 32 metų Aido Kuzminsko vairuojamas "Volkswagen Passat", sukdamas į kairę, nepraleido priešinga kryptimi tiesiai važiavusio automobilio "Mazda 626" ir su juo susidūrė. Avarijos metu sužalotas 42 metų "Mazda" vairuotojas paguldytas į ligoninę, nukentėjo ir kartu su juo važiavęs 45 metų keleivis bei "Volkswagen" vairuotojas.