„Kauno diena“ rašo, kad verslininkas Ž. Buzas ne tik Marijampolėje, bet ir visoje Lietuvoje išgarsėjo maždaug prieš 15 metų, kai kilus nelegalių bankų bangai rinko indėlius iš gyventojų, o vėliau už šią veiklą buvo nuteistas kalėti. Po poros nelaisvėje praleistų metų jis taip ir liko skolingas indėlininkams apie 2 mln. litų, neatsirado ir turto, kurį pardavus žmonės būtų galėję susigrąžinti indėlius. Dar labiau Ž. Buzas išgarsėjo, kai buvo pagrobtas ir 3 savaites laikytas viename namelyje sodų bendrijoje Kauno rajone, iš kur jam pavyko pasprukti. Vis dėlto šios negandos netrukdė Ž. Buzui plėtoti savo verslo idėjų, kurios ne visos buvo krištolinio skaidrumo ir atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Ant tyrėjų stalo - „Marijampolės gelžbetonio“ sunaikinimo byla.

Pareigūnų surinkta medžiaga rodo, kad 2007-2009 m. „Marijampolės gelžbetonio“ vadovai vykdė bendrovei nenaudingus sandorius, dėl kurių betono gaminius, skirtus statyboms, gaminusi didžiulė įmonė patyrė fiasko. „Marijampolės gelžbetoniui“ tuo metu vadovavo Ramūnas Žemaitis, o valdybos pirmininku buvo Ž. Buzas.

Skandalingajam Ž. Buzui atstovauti ėmėsi advokatų profesinė bendrija "Černiauskas ir partneriai", kurios naujuoju darbuotoju neseniai tapo dar birželį Kauno apygardos vyriausiuoju prokuroru dirbęs K. Betingis. Jis neneigė ėmęsis ginti Marijampolės verslininkus, tačiau nesiėmė vertinti jo klientams įteiktų pranešimų apie įtarimus.