Šeštadienį neapsieita ir be mažesnių nelaimių - uostamiesčio medikai vos spėjo teikti pagalbą Jūros šventės dalyviams – ligoninėse atsidūrė galvos traumas patyrę miestiečiai.

Vienas jaunuolis buvo sužalotas peiliu. 26-erių metų jaunuolis į ligoninę su durtine žaizda buvo atvežtas iš Baltijos prospekto. Vaikinas buvo sužalotas paryčiais, apie 3.30 val.

Medikai buvo kviesti ir dėl girtų ir sumuštų nepilnamečių. Du 15 ir 17 metų paaugliai į Vaikų ligoninę pateko dėl galvos sumušimų.

Keli miesto svečiai šeštadienį paryčiais buvo užpulti Naujojo Sodo ir Naujojoje uosto gatvėje.

Greitoji medicinos pagalba skubėjo gelbėti anafilaksinį šoką patyrusiam Mažeikių rajono gyventojui. Žmogui įkando bitė. Į ligoninę jis nuvežtas labai sunkios būklės.

Šeštadienį paryčiais 6.23 val. buvo užpultas spaudos išvežiotojas. Darbuotoją chuliganai smarkiai sumušė Naikupės gatvėje.

Klaipėdos senamiestyje, kur yra didžiausia Jūros šventės dalyvių koncentracija, budi keli medikų ekipažai.

„Tiesiog miesto centre buvo daug užpultų ir sumuštų žmonių, kuriems reikėjo pagalbos“, – sakė greitosios medicininės pagalbos dispečerė.

Greitoji šį savaitgalį sulaukė trečdaliu daugiau iškvietimų, nei kitais savaitgaliais. Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties budinčiųjų teigimu, tai ne šventė, o tik nusigėrimai ir muštynės.

Per dvi dienas medikai gavo apie 250 iškvietimų, policijos pareigūnai - net 660.