Anot policijos pranešimo, itin daug žmonių sutraukianti Jūros šventė Klaipėdos apskrities policijos pareigūnų, gyventojų ir šventės svečių pastangomis praėjo gana ramiai.

Per visas tris dienas dėl šventės renginių vietose įvykdytų nusikalstamų veikų pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai: keturi dėl vagysčių, trys – dėl galimo neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir dar du dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Dėl įvairių administracinių nusižengimų iš viso surašyti 43 protokolai. Daugiausia – 14 iš jų – surašyta dėl įvairių KET pažeidimų, dar 13 – už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymą viešosiose vietose.

Dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo surašyta dešimt protokolų, o už vidaus vandenų taisyklių pažeidimą – plaukimą be gelbėjimosi liemenių – 9 protokolai.

Taip pat du protokolai surašyti už alkoholinių gėrimų vartojimą ar turėjimą, kai tai daro jaunesni negu dvidešimt metų asmenys. Vienas žmogus nubaustas už policijos reikalavimo nevykdymą ir pareigūno įžeidimą.

Į Klaipėdos apskrities policiją iš šventės renginių vietų per tris dienas buvo pristatyta 19 asmenų, visi jie – pilnamečiai. Iš medicinos įstaigų gauti pranešimai apie tris renginių vietose nukentėjusius asmenis. Pareigūnams buvo atvesti 4 pasimetę vaikai ir atnešta 10 pamestų daiktų.

Eismo saugumui ir vairuotojų blaivumo kontrolei policijos pareigūnai nuolat, o per Jūros šventę ypač, skiria itin didelį dėmesį. Todėl jau kelerius metus abejojantiems galimybe vairuoti suteikia galimybę prevenciškai, negresiant jokiai atsakomybei, pasitikrinti blaivumą profesionaliu, pareigūnų naudojamu alkotesteriu.

Tokia galimybe penktadienį pasinaudojo 38 asmenys, šeštadienį – 139, o sekmadienį – net 243 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją