Automobilio „Opel Omega“ vairuotojui girtumas tikrai nepadėjo manevruoti po kelią. Iš žiedinės sankryžos vyras nuvairavo į skiriamąją juostą, priekiniu kairiu ratu trenkėsi į bordiūrą. Nuo smūgio ratas išlūžo. Likusiais trimis ratais automobilis čiuožė pienių lauku ir numušė metalinį žymeklį. Vairuotojas vis lėtėjantį automobilį atkakliai pabandė sugražinti į kelią, kur kliudęs trečia eismo juosta važiuojantį automobilį „Volvo 850“. Tik po to jis sustojo žolyne.

Automobilio „Opel Omega“ vairuotojui Liubomirui P, gim. 1954 m., nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2.84 prom. Žmogus 30 metų gyva Lietuvoje, tačiau policijai laužyta lietuvių kalba pareiškė, kad „lietuviškai nesuprantu, kalbėsite rusiškai“. Pilietis kalbėjo daug ir negražiai. Policijos pareigūnams paaiškino, kad švenčia savo gimimo dieną, tad jis išgėrė butelį konjako ir važiavo namo.

Pareigūnams rašant eismo įvykio duomenimis, vyrui pabodo sėdėti policijos automobilyje ir jis pareigūnui pasiūlė 50 eurų kyšį. Ne už tai, kad pareigūnas paskubėtų pildyti dokumentus, o už tai, kad jis atiduotų vairuotojo pažymėjimą ir paleistų.

Dėl kyšio siūlymo Klaipėdos policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. O dėl avarijos jis nebus baudžiamas, nes „Volvo 850“ vairuotojas jam pretenzijų neturėjo. Pasirodo jie pažįstami, abu jūreiviai. Liubomiras bus baudžiamas tik už vairavimą, kai nustatomas sunkus girtumo laipsnis. Jo laukia 579 – 868 eurų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo 24 iki 36 mėnesių, arba 10 -30 parų areštas, tačiau netenkant vairuotojo pažymėjimo tokiam pačiam laikui dvejiems – trejiems metams.