Apie retą pomėgį turintį Jurbarko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūną pasakoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Unikalios gelbėjimo operacijos

Ugniagesys Gintaras Palaitis sako, kad gelbėjant žmones, nuolat tenka ieškoti išeities. Neseniai teko padėti vaikui, įkišusiam ranką į radiatorių. Pareigūnas ramino berniuką, kol šis suprato, kad eiti į mokyklą su radiatoriumi ant rankos – nelabai patogu. Tuomet vaiko ranka buvo sėkmingai išlaisvinta.

Kitąsyk gelbėtojui teko nuimti mergaitei nuo kaklo unitazo dangtį. Iš pirmo žvilgsnio situacija atrodo nesudėtinga, bet iš tiesų per gelbėjimo operaciją emocijos liejosi per kraštus.

Egzotiški dirbiniai iš metalo

Paklaustas apie dirbinius iš metalo, G. Palaitis kukliai save vadina „suvirintoju”. Daugelis jo pagamintų kepsninių byloja, kad jas sukūrė ugniagesys. Jo suvirinta šašlykinė – gaisrinė stovi prie Jurbarko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

„Ne tik gaisrines–šašlykines kuriu. Vienam daugelį metų dirbusiam gaisrininkui, kuris dažnai sakydavo, kad kai išeis į pensiją, būtinai nusipirks motociklą, padovanojau šašlykinę ir motociklą viename”.

Beje, gelbėtojas pagamino ir Raudonės bažnyčios vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)