Kaltinamasis viešoje vietoje – Joniškio miesto centre – vandališkais veiksmais apgadinto pastatų sienas, apšvietimo stulpus, išpiešiant juos vyriškais lytiniais organais, kitais vaizdiniais ir užrašant užrašus, taip juos sugadinant.

„Dėl padarytos veikos buvo sutrikdyta visuomenės rimtis ir tvarka, aplinkiniams pademonstruota nepagarba. Savo veiksmų kaltinamasis negalėjo paaiškinti“, – sako baudžiamąją bylą nagrinėjusį Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja Sigita Rozgaitė.

Teismas pranešė, kad kaltinamasis padarė vieną tyčinį tęstinį nesunkų nusikaltimą. Joniškietis savo kaltę dėl padarytos nusikalstamos veikos pripažino visiškai, nurodė, kad gailisi. Todėl ši aplinkybė laikytina kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Kaltinamojo atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažintina tai, kad naują nusikalstamą veiką padarė turėdamas neišnykusį teistumą. Vyras anksčiau teistas du kartus. Baudžiamoji byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Teismas nustatė, kad D. J. 2020 m. balandžio 12 d., po pietų, Joniškio mieste tyčia iš chuliganiškų paskatų aerozoliniais dažais apipurškė penkių daugiabučių namų sienas. Be to, joniškietis apipurškė ir apšvietimo stulpų dvi atramas. D. J. nurodė, balandžio 12-ąją ėjo pasivaikščioti prisidėjęs į kuprinę aerozolinių dažų. Jis atsitiktinai pasirinko pastatus ant kurių piešė. Esą taip žymėjo savo kelią.

Nuostoliai padaryti daugiabučio namo savininkų bendrijai, daugiabučius namus administruojančiai bendrovei ir privačiam asmeniui bei Joniškio rajono savivaldybės administracijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)