Vos tik išvažiavę į maršrutą, Reagavimo skyriaus pareigūnai vyko aiškintis išgėrusios poros konflikto. Apie 19 val. buvo gautas pranešimas, jog Naujininkuose įvyko smurtas artimoje aplinkoje.

Atvykusius pareigūnus pasitiko akivaizdžiai neblaivūs sugyventiniai. Paaiškėjo, kad jau beveik 17 metų kartu gyvenanti pora mėgsta konfliktuoti – jau seniau yra kvietę pareigūnus dėl smurto artimoje aplinkoje.

Moteris papasakojo, kad susipyko su mylimuoju, o šis jai trenkė per akinius, taip juos sulaužė ir ją užgavo. Vyras pripažino, jog vožtelėjo sugyventinei, bet teisinosi, kad jį išprovokavo.

Abu piliečiai buvo stipriai išgėrę, moteriai nustatytas 2,38 prom. girtumas, vyrui – 2,25 prom. Nukentėjusioji galiausiai pareiškė, jog pretenzijų neturi.

Paukštuko gelbėjimo operacija

Pareigūnų pagalbos prireikė ir Pagirių kaime. Apie 19.30 val. pranešėja teigė, kad prie 3 aukšte esančio buto lango, Šiltnamių gatvėje, įstrigo paukštis. Minimo buto savininkė neleido padėti gyvūnui, todėl pranešėja, neturėjusi kitos išeities, iškvietė tarnybas.

Pareigūnai bandė pasiekti paukštį, tačiau nesėkmingai. Atvykę gelbėtojai pastatė kopėčias, išlaisvino kregždutę ir paleido ją į laisvę. Nesužalotas paukštis nuskrido savais keliais.

Gyvūno gelbėjimo operaciją stebėjo gausi žmonių minia, visai šalia vyko Joninių šventė. Pamatę tarnybų darbą gyventojai ėmė ploti ir girti neabejingus pareigūnus.

Apsiginklavęs vyras

Neadekvatus ir apsiginklavęs vyras sukėlė gausias policijos pajėgas, medikus ir ugniagesius ant kojų. Apie 21.22 val. išsigandusi moteris kreipėsi pagalbos – jos sūnus žaloja save, turi peilį.

Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad situacija yra išties labai pavojinga, vyras yra stipriai apsiginklavęs – turi ne tik peilį, bet ir kirvį, mačetę. Taip pat jis grasino, kad atsuks name esantį dujų balioną.

Supratę situacijos pavojingumą pareigūnai išsikvietė tokioms situacijoms apmokytus ir apginkluotus Specialiosios parengties skyriaus pareigūnus. Atvykę policininkai pamatė vyrą vaikštantį lauke, nedelsiant griebėsi veiksmų ir per tvorą čiupo įtariamąjį, tempė bei žaibiškai sulaikė.

Sulaikytąjį apžiūrėjo medikai ir nusprendė, kad jam reikia specialistų pagalbos, vyras buvo pristatytas į ligoninę.

Gelbėtojai apžiūrėjo ar name buvo atsuktas dujų balionas, ar negresia pavojus aplinkiniams.

Pamatę sulaikytą kaimyną gyventojai pasijautė saugesni.

Pranešė, kad nušaus kaimynus

Dar vienas bauginantis pranešimas buvo gautas 22 val. Vyras paskambino tarnyboms ir informavo, kad eis nušauti kaimynus. Iš senesnių pranešėjo skambučių sužinojus adresą, gausios pareigūnų pajėgos buvo išsiųstos į Širvintų rajone esantį Pociūnų kaimą.

Atvykus pareigūnams vyras elgėsi agresyviai, keikėsi necenzūriniais žodžiais ir nuėjęs į namo prieangį bandė užkurti benzininį pjūklą. Jis grasino, kad visus užmuš bei papjaus.

Vyras paėmė kirvį, tačiau jį palikęs galiausiai užsikūrė benzininį pjūklą, čiupo kibirą ir jį metė į pareigūnus. Paskui pilietis dar labiau pasiuto – su užvestu pjūklu išėjo į lauką ir didindamas apsukas mosikavo juo prieš policininkus. Vyras pareigūnų reikalavimų neklausė, galiausiai buvo sulaikytas, įtariamajam nustatytas 2,14 prom. girtumas.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Girtavo ir galiausiai dingo

Apie 1 val. pareigūnams buvo pranešta apie dingusį asmenį Vilniaus pakraštyje. Moteris informavo, kad jos vyras girtavo namuose ir išėjo prieš kelias valandas. Pranešėja teigė, jog prie Neries rado batus, telefoną, kepurę, tačiau jo pačio niekur nematyti.

Įtarus, kad vyras nuskendo, buvo iškviesti pareigūnai bei gelbėtojai. Narai tikrino upę, plaukė valtimi, tačiau piliečio nerado. Pradėta nelaimėlio paieška.

Sudaužė „Bolt“ automobilį ir pabėgo

Tarp begalės pranešimų apie triukšmą, konfliktus ir muštynes, buvo gautas pranešimas apie eismo įvykį.

2.28 val. pranešėjas informavo, kad Laisvės pr. „Bolt“ įmonės automobilis nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į atitvarus.

Sudaužęs transporto priemonę, vairuotojas pabėgo. Jis galimai buvo sužeistas, nes automobilyje buvo rasta kraujo. Vairuotojas vis dar ieškomas, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Turistas privėmė pavėžėjo automobilyje

Paryčiais patruliuojančius pareigūnus sustabdė automobilio vairuotojas, jis papasakojo, kad Lvivo g. mušasi vyrai. Privažiavę į nurodytą vietą, pareigūnai rado vieną gulintį vyrą ir du stovinčius.

Paaiškėjo, kad alkoholio per daug pavartoję užsienio piliečiai vyko namo, vienas jų privėmė automobilyje ir dėl to įvyko konfliktas.

Teigiama, kad nesutarimai kilo dėl sumos už transporto priemonės valymą, vyrai apsistumdė, o blogai pasijautęs pilietis tiesiog prigulė ant žemės.

Atvykę medikai apžiūrėjo alaus ir tekilos padauginusį vyriškį, jis medikų pagalbos atsisakė, o konfliktavę vyrai susitaikė.

Muštynės ir konfliktai

Joninių naktį metu buvo gauta begalė pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje, konfliktus, užpuolimus ir triukšmą.

Pagirių kaime, Joninių šventės metu, net įvyko masinės muštynės. Taip pat pareigūnų aplankyti žmonės rodė nepasitenkinimą, jog negali išgerti ir švęsti.

Be viso to, pareigūnai patruliuodami neliko abejingi ir į bėdą patekusiam vyriškiui. Priėjęs Latvijos pilietis paprašė padėti pastumti kelią blokavusią transporto priemonę, kuri staiga nustojo važiuoti.

Policininkai pastūmė automobilį ir sulaukė vyriškio padėkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)