Kaip skelbia BBC, per birželį visoje Anglijoje ir Velse vykdytą operaciją policija konfiskavo daugiau kaip 180 000 kanapių sodinukų už 130 mln. svarų sterlingų ir suėmė beveik 1000 asmenų.

Pareigūnai taip pat konfiskavo 20 šaunamųjų ginklų, 636 000 svarų sterlingų grynaisiais ir 20 kg kokaino, kurio vertė gatvėje gali siekti 1 mln. svarų sterlingų. Ši operacija apibūdinama kaip reikšmingiausia tokio pobūdžio operacija, kada nors vykdyta Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijų.

Operacija „Mille“ buvo nukreipta į tai, kas, teisėsaugos nuomone, buvo „melžiama karvė“ organizuotoms nusikalstamoms grupuotėms, kurios taip pat dalyvauja kituose nusikaltimuose, tokiuose, kaip pinigų plovimas, A klasės narkotikų kontrabanda ir smurtiniai nusikaltimai.

Mėnesį trukusios operacijos tikslas buvo sužlugdyti organizuotas nusikalstamas grupuotes, panaikinant pagrindinį jų pajamų šaltinį, sulaikant su tuo susijusius asmenis ir renkant žvalgybinę informaciją apie tai, kaip veikia tinklai.

Nacionalinės policijos vadovų tarybos (NPCC) vadovas, atsakingas už sunkų ir organizuotą nusikalstamumą, Steve'as Juppas sakė, kad operacija „sėkmingai sužlugdė didelę dalį nusikalstamos veiklos“.

„Žinome, kad kanapių auginimu užsiimantys organizuoti tinklai taip pat tiesiogiai susiję su daugybe kitų sunkių nusikaltimų, pavyzdžiui, A klasės narkotikų importu, šiuolaikine vergove ir platesnio masto smurtu bei išnaudojimu, – sakė jis. - Surinkta žvalgybinė informacija taip pat padės ateityje informuoti teisėsaugos institucijas visoje šalyje“.

Birželio mėnesį apie 11 000 pareigūnų iš visų 43 Anglijos ir Velso policijos pajėgų, taip pat Nacionalinės nusikalstamumo agentūros ir Imigracijos tarnybos įvykdė daugiau kaip 1000 sulaikymų. Iš visų suimtųjų daugiau kaip 450 asmenų buvo pateikti kaltinimai.