Teismas informavo, kad byloje nustatyta, jog kaltinamasis K. K. 2022 m. rugpjūčio 19 d. Klaipėdoje, stebint policijos pareigūnui, tyčia koja spyrė į greičio matavimo prietaisą „POLISCAN FM1“ ir jį sugadino.

Tokiais tyčiniais vandališkais veiksmais sugadino Policijos departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos priklausantį didelės vertės turtą.

Be to, kaltinamasis 2022 m. lapkričio 25 d. neteisėtai, neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti, striukės vidinėje kišenėje laikė 0,128 g narkotinių medžiagų – kanapių, iki kol šią narkotinę medžiagą dalinės apžiūros metu rado ir paėmė policijos pareigūnas.

„Žolės“ nusipirko prie „Akropolio“

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikalstamas veikas ir gailėjosi dėl savo veiksmų.

Paaiškino, kad iš nepažįstamojo prekybos centro „Akropolis“ automobilių aikštelėje nusipirko „žolės“ savo reikmėms. Dėl trikojo sugadinimo paaiškino, kad 2022 m. rugpjūčio 19 d. jis su draugu ėjo link „Rimi“ PC „Luizė“, buvo išgėręs. Jis tikriausiai dėl girtumo iš kojos spyrė į trikojį. Labai gailisi dėl tokių savo veiksmų, nori atlyginti padarytą žalą.

Gavo baudą ir 50 parų arešto

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog jis anksčiau teistas, paskirtas bausmes atlikęs, baustas administracine tvarka, jauno amžiaus, nevedęs, vykdo individualią veiklą, į nustatytą atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir atsakomybę sunkinančią aplinkybę, todėl kaltinamajam skyrė galutinę 50 (penkiasdešimties) parų arešto bausmę.

Be to, kaltinamasis turės atlyginti Policijos departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos padarytą 21 365,30 Eur turtinę žalą.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per keturiolika dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamojo kaltę, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę nei buvo paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)