Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atliko tyrimą dėl tėvo nužudymo kankinant ar kitaip itin žiauriai ir turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Kriminalistams pavyko greitai nustatyti žuvusiojo vyro tapatybę ir įtariamuosius. Pareigūnai sulaikė 2 vaikinus. Jie įtariami nužudę savo tėvą ir sudeginę kūną automobilyje, bandydami paslėpti šį nusikaltimą.

Vaikinai buvo sulaikyti, kai bandė išvažiuoti iš Vilniaus ir pasislėpti. Vienas iš jų sulaikytas Vilniaus oro uoste su bilietu į užsienį, kitas – Panevėžyje. Abiem Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Aiškinantis įvykio aplinkybes bei išanalizavus visą gautą informaciją, buvo nustatyta, kad įtariamieji pagal iš anksto parengtą planą kovo 2 d. apie 22 val. Trakuose, namo kieme, itin žiauriai nužudė keturiasdešimt devynerių metų vyrą. Po to, siekdami nuslėpti nusikaltimą, nužudytąjį įdėjo į krovininio mikroautobuso „Ford Transit“ krovinių skyrių ir nuvažiavę į atokesnę automobilių aikštelę, padegė mikroautobusą.

Žmogžudystės motyvas – turtiniai reikalai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas baigtas rugpjūčio pradžioje ir perduotas į teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją