Šiaulių apygardos prokuratūra praneša, kad į teisėsaugos akiratį jauna moteris pakliuvo dėl 2019–2020 metais galimai įvykdytų nusikaltimų. Jai pateikti kaltinimai tuo, kad suklastojo 38 psichotropinių vaistų receptus ir panaudojo suklastotą gydytojo spaudą.

Įtariama, kad Šiaulietė receptuose įrašydavo pažįstamų ir išgalvotų žmonių vardus, pavardes, gimimo duomenis, tariamai skirtą gydymą medikamentais bei patvirtindavo juos suklastotu gydytojo parašu ir antspaudu.

Moteris taip pat kaltinama neteisėtai įgijusi ir platinusi labai didelį kiekį psichotropinių vaistų. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų duomenimis, šiaulietė, įtariama, neteisėtai įgijo 1 200 tablečių vaistų su bromazepamo, alprozolamo, lorazepamo ir klonezepamo psichrotropinėmis medžiagomis. Dalį jų – 780 tablečių – kaltinamoji pardavė 2 internete receptinių vaistų ieškojusioms moterims už didesnę nei rinkos kainą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės D. Songailienės, pareigūnams pavyko atskleisti ne tik šios moters įtariama padarytus nusikaltimus, baudžiamojon atsakomybėn bus patraukti dar 3 kaltinamieji.

Už spaudo klastojimą griežčiausia numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų, už dokumentų klastojimą – iki 6 metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją