Pirmadienį Osvaldo K. nužudymu įtariamas 28 metų Tadas B. buvo atvestas į teismą. Jis suimtas trims mėnesiams.

Tiek laiko suimti žiauriu nusikaltimu įtariamą alytiškį teismo prašė ir prokuroras. Tadas B., teisme pamatęs žurnalistus, ėmė plūstis necenzūriniais žodžiais, dangstėsi veidą.

„Mano ginamasis teigė, kad nukentėjusysis jį išprovokavo. Jis nuoširdžiai gailisi, kad taip atsitiko, ir prisipažįsta padaręs nusikaltimą. Įtariamasis net nesuprato, kad vaikiną nužudė, nes iš karto po konflikto, mano ginamajam pasišalinus, nukentėjusysis dar buvo gyvas“, - sakė įtariamojo advokatas Kęstutis Staniulis. Anot jo, mažą atlenkiamą peilį alytiškis su savimi visuomet turėdavo kaip darbo įrankį.

Advokato teigimu, ginamasis tikino, kad iš baro jis pasišalino dėl to, kad jam pačiam esą grėsė pavojus.

Tadas B. policijai puikiai žinomas. Jis teistas jau septynis kartus. Kartą – už išžaginimą bendrininkų grupuotėje.

„Nėra apie ką kalbėti. Gaila, kad laiko atgal atsukti neįmanoma, užkirsti kelią šiai tragiškai nelaimei, kad ir kaip norėtųsi“, - žurnalistei parašė daugiau apie įvykį kalbėti nepanorusi sunkiu nusikaltimu įtariamo vyro žmona.

Nužudytąjį Osvaldą K. pažinoję žmonės apie jaunuolį atsiliepia tik pačiais gražiausiais žodžiais. Jis buvo draugiškas, paslaugus, puikiai sutarė su tėvais, savo jaunesniąja seserimi. Vaikinas buvo nekonfliktiškas, nepriekabus.

Prieš penkerius metus Osvaldas vos išvengė tragiškos lemties, kai, kilus gaisrui pirtyje puolė gelbėti ten miegojusio draugo. Rizikuodamas savo gyvybe, tuomet dar nepilnametis Osvaldas išgelbėjo draugą, bet pats stipriai apdegė veidą, rankas. Gydytojų prognozės buvo nedžiuginančios, bet jaunuolis išgyveno.

Tačiau skaudi lemtis jo nepaliko ramybėje. Nelemtąją gruodžio 19 d. „Admiral“ lošimų salone-bare jis buvo mirtinai sužalotas keturiais peilio dūriais. Kalbama, kad neseniai iš įkalinimo įstaigos grįžusiam Tadui B. nepatiko, kad Osvaldas per garsiai kalbėjo. Neblaivus įtariamais keturiais peilio dūriais mirtinai sužalojo Osvaldą. Jis mirė pakeliui į ligoninę.

Ar tuo metu bare buvo apsaugos darbuotojas, ar jis matė konfliktą, ar negalėjo užbėgti jam už akių – kol kas neaišku. Apie tai paklausta lošimų salono-baro „Admiral“ vadovė teigė, kad kol vyksta ikiteisminis tyrimas, ji komentuoti nieko negalinti.

Po tragiško įvykio prie baro laiptų sekmadienį buvo padėtos uždegtos žvakutės, tačiau netrukus jų ten jau nebebuvo. Baras dirbo toliau.