Kaip rašoma pranešime spaudai, tokį sprendimą priėmė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroras Ramutis Jancevičius.

DELFi primena, kad savaitgalį devynerių mergaitė skendo viename iš atrakcionų, nes buvo įtraukta į vandens nutekėjimo sistemos angą ir negalėjo iš jos ištrūkti. Mergaitė buvo praradusi sąmonę.

Kaip rašoma pranešime spaudai, toks sprendimas vakar priimtas atsižvelgiant į tai, kad ne tik šio įvykio dalyvius bei liudininkus, bet ir daugelį žmonių sukrėtęs įvykis yra susijęs su nepilnamečiu, jo sveikata ir grėsme gyvybei, o pati įvykio vieta – itin gausiai vaikų bei suaugusiųjų lankomas objektas.

Visuomenės reakcija į viešumoje pasirodžiusius įvykį galimai mačiusių asmenų pasakojimus ir vertinimus rodo, kad įvykio ištyrimas siejamas su visų parko lankytojų saugumo klausimais ir todėl itin reikšmingas visuomenei.

Ikiteisminis tyrimas dėl nesunkus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas šių metų rugpjūčio 17 d. Vilniaus miesto 1-jame policijos komisariate, gavus pradinę informaciją apie įvykį.

Siekiant, kad būtų gauti tikslūs, išsamūs ir aiškūs atsakymai dėl šio įvykio bei už jį tenkančios atsakomybės, bus tikrinamos įvairios jo versijos, apklausti liudininkai bei ekspertai, atlikti ir visi kiti privalomi ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Nustačius tikslias faktinės aplinkybes bus įvertintos ir su juo susijusių fizinių bei juridinių asmenų prievolės bei kiekvienam iš jų tenkanti atsakomybė.

„Vichy“ vandens parko atstovas Nerijus Mikalajūnas anksčiau DELFI sakė, kad toks įvykis vandens parko gyvavime ir parkas dės visas pastangas, kad padėti skendusiai mergaitei sveikti bei bus imtasi visų priemonių, kad daugiau nieko panašaus nepasikartotų.