Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu pasirinktiniam patikrinimui stabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį visureigį „Toyota RAV 4“ vokiškais numeriais. Jo vairuotojas nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų aiškiai išreikštiems reikalavimams ir padidinęs greitį nulėkė Kalvarijos link.

Pasieniečiai tarnybiniu „Toyota Land Cruiser“ bėglį pradėjo vytis. Tuomet jų visureigį netikėtai bandė blokuoti kelyje atsiradęs automobilis „Opel Insignia“ lenkiškais numeriais. Įtariama, kad taip jis siekė padėti sprukusiam „Toyota RAV 4“ vairuotojui. Pasieniečiams pavyko sustabdyti „Opel Insignia“ vairavusį vyrą ir išvengti galimo susidūrimo šiam prieš tai pavojingai manevravus.

Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo 31 metų Baltarusijos pilietis. Jį pasieniečiai sulaikė. Teismas vyrui skyrė kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui.

Kalvarijos pasieniečiai visureigį „Toyota RAV 4“ aptiko už maždaug poros kilometrų ties Kalvarijos savivaldybės Pasiekų kaimu. Jis buvo užstrigęs apaugusio prūdo krante. Matyt, negalėdamas toliau sprukti automobilį vairavęs asmuo buvo pasišalinęs. Jo paieškai buvo panaudotas tarnybinis pasieniečių šuo, tačiau tai rezultatų nedavė.

„Toyota RAV 4“ panaudojus traktorių buvo ištrauktas. Pasieniečiai nustatė, kad prie jo pritvirtinti vokiški numeriai yra išduoti kitam automobiliui, o šiemet gegužės 27 d. Vokietijoje paskelbta jų paieška. Šio visureigio „Toyota RAV 4“ Vokietijos policija ieško nuo birželio 21 d.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją