Anot policijos, dėmesį į neadekvačiai vairuojamą „Audi A6“ atkreipė minėto kaimo gyventojai. Nutarę, kad taip važinėti gali neblaivus vairuotojas, jie iškvietė policijos pareigūnus.

Atvykę patruliai nurodytą automobilį pastebėjo praviromis durelėmis stovintį Poilsio g. kelkraštyje. Pamatęs artėjančius pareigūnus, „Audi A6“ vairuotojas nuspaudė akceleratoriaus pedalą ir dideliu greičiu nuskriejo pirmyn. Nei į garso, nei į šviesos signalus, nei į per garsiakalbį išsakytą reikalavimą sustoti bėglys nereagavo, važiavo kelkraščiais, šaligatviais, keldamas pavojų gyvenvietėje vaikščiojančių žmonių sveikatai ir gyvybei. Iš pradžių važinėjęs po Aukštelkės kaimo gatves, po to vykęs Bubių gyvenvietės link, po kurio laiko vėl grįžo į Aukštelkę.

Į automobilio persekiojimą įsijungė ir kiti Šiaulių mieste bei rajone dirbę policijos ekipažai. Net du kartus buvo panaudota specialioji priemonė „Ežys“, tačiau „Audi A6“ vairuotojas jo išvengė, nusukdamas nuo kelio.

Apgadino policijos automobilį

40 minučių užsitęsusios bėglio gaudynės baigėsi Rūžos g., kurioje pareigūnų buvo užspeistas iš abiejų pusių. Vairuotojas nesuvaldė savo transporto priemonės ir atsitrenkė į priešais atvažiuojantį policijos automobilį „VW Transporter“.

Paaiškėjo, kad nuo pareigūnų sprukusiame automobilyje sėdėjo du vyrai: prie vairo – 31 metų šiaulietis, keleivio vietoje – 24 metų taip pat Šiaulių miesto gyventojas. Alkoholio matuoklis abiem parodė nulius. Ligoninėje vyrams buvo paimti kraujo ir šlapimo tyrimai apsvaigimui nuo narkotinių medžiagų nustatyti.

Ne kartą už įvairias nusikalstamas veikas teistas automobilio vairuotojas policijos pareigūnams gerai pažįstamas dėl savo nedrausmingumo kelyje – jis nėra įgijęs teisės vairuoti, tačiau nuolat leidžia sau sėsti prie transporto priemonės vairo ir mėgautis didžiuliu greičiu. Be to, jo vairuojamas automobilis yra išregistruotas, jam nėra atlikta techninė apžiūra, jis nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Paskutinį kartą už eismo taisyklių pažeidimą vyras baustas prieš dieną, gruodžio 1-ąją – 450 eurų bauda ir 6 mėn. atimta teisė vairuoti (tiek laiko jis negalės laikyti egzamino vairuotojo pažymėjimui gauti).

Vyrui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuriam vadovauja Šiaulių apylinkės prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)