Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad antradienį 22.19 val. buvo gautas pranešimas, jog Trakuose, Babruko ežere, apsivertė valtis.

Atvykus su gelbėjimo valtimi buvo priplaukta prie valties (apie 30 m nuo kranto) iš kurios buvo iškritęs žmogus.

Iki PGP atvykimo prie iš valties iškritusio vyro buvo priplaukę į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai ir prilaikė žmogų vandens paviršiuje.

Visi vandenyje buvę žmonės laikėsi užsikabinę už valties krašto.

Žmogus iš vandens buvo įkeltas į gelbėjimo valtį, parplukdytas į krantą ir perduotas atvykusiems GMP medikams.

Kartu buvo parplukdyti policijos pareigūnai ir valtis.

Išgelbėjo žvejį

Anot policijos, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai gavo pranešimą, klasifikuojamą kaip „Pavojus gyvybei“. Pilietis pranešė, kad Trakuose, Babruko ežere, apie 150 m atstumu nuo kranto, mato apvirtusią valtį, o žmonių šalia jos nemato.

Trakų r. policijos Reagavimo skyriaus pareigūnai nedelsdami atvyko į nurodytą vietą. Vyresnysis tyrėjas ir vyriausiasis patrulis, patys nuplaukę iki apvirtusios valties, pamatė už jos ranka užsikabinusį ir jau beveik išsekusį senyvo apmžiaus vyrą. Pareigūnai žvejui padėjo išsilaikyti virš vandens. Kaip tik tuo metu atvykę ugniagesiai gelbėtojai padėjo vyrą atplukdyti į krantą.

68-erių metų amžiaus žvejys, Grigiškių gyventojas, buvo perduotas medikams. Jo gyvybei pavojus negresia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją