Kaip rašo „Panevėžio skliautas“, R. Liepa teismo prašė grąžinti pareigas, nes ikiteisminis tyrimas jau esąs baigtas. Šiuo metu vyksta susipažinimas su baudžiamojoje byloje surinkta medžiaga. Po to prokuroras surašys kaltinamąjį aktą ir byla bus perduota nagrinėti į teismą.

Tačiau prokurorai ir teismas tebemano, kad grįžęs į postą R. Liepa galėtų daryti įtaką kitiems įtariamiesiems – savo pavaldiniams.

Šių metų kovą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atliko reidą į „Aukštaitijos vandenis“. Be generalinio direktoriaus, į jų akiratį pateko dar trys įmonės darbuotojai.

Beveik porą dešimtmečių įmonei vadovavęs R.Liepa po apklausos už 20 tūkstančių litų užstatą buvo paleistas, tačiau jo pavaldiniai naktį turėjo praleisti areštinėje.

„Aukštaitijos vandenys“ įgyvendina 59 milijonų litų vertės nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtros projektą. Įtariama, kad bendrovė, rengdama 1,8 mln. litų darbų sąmatą, įtraukė ir darbus, kurie jau buvo atlikti, todėl pasisavino per 120 tūkstančių litų.

Per kratą po R.Liepos lova esą buvo rasta 100 tūkst. litų.