Praėjusių metų gegužę Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą dėl viešosios tvarkos trikdymo.

Pranešėjas nurodė, kad apie 21 val. 30 min. pagrindinėje sostinės gatvėje – Gedimino prospekte, kilus konfliktui tarp dviejų eismo dalyvių – dviratininko ir vairuotojo, pastarasis, išsitraukęs ir užtaisęs pistoletą, nukreipė jį į dviratininką ir, greit įsėdęs į automobilį, iš įvykio vietos pasišalino.

Dėl tokių akivaizdžiai akiplėšiškų ir įžūlių vairuotojo veiksmų, kurie visuomenės nariams sukėlė išgąstį, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas).

Supratus situacijos rimtumą ir svarbą, pareigūnams operatyviai ir neatidėliojant atlikus sudėtingus ikiteisminio tyrimo veiksmus bei pasirinkus tinkamą tyrimo planą, buvo nustatytas asmuo (gimęs 1995 m.), kuris konflikto metu viešoje vietoje, aplinkui esant žmonėms, rankoje laikė ginklą.

Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus surinktos informacijos analizę bei tinkamai suplanavus tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus, asmuo buvo sulaikytas.

Atliktos kratos asmens namuose, prestižinėje Vilniaus g., metu rastas ginklas, įvairių rūšių narkotinės ir (ar) psichotropinės medžiagos: „kristalai“, efedrinas, kokainas, haliucinogeniniai grybai, taip pat elektroninės svarstyklės ir kitos narkotinių bei psichotropinių medžiagų fasavimui ir pakavimui skirtos priemonės.

Po sulaikymo ir atliktų kratų įtariamajam buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją