Spalio 1 d. Panemunės policijos komisariate (PK) buvo gautas Vilkaviškio vyskupijos Aukštosios Panemunės katalikų parapijos klebono pareiškimas, kad laikotarpiu nuo rugsėjo 28-osios iki spalio 1-osios Kaune, Vaidoto g. 7, buvo suplėšyti minėtos parapijos bažnyčios šventoriuje, atviroje koplyčioje esantys Švento Kazimiero ir Jėzaus širdies paveikslai (500 Lt vertės).

Tiriant šią nusikaltimą gauta duomenų, kad ją galėjo įvykdyti Darius Burneikis (gimęs 1981 m.), kuris neseniai suimtas dėl pasikėsinimo sudeginti Kulautuvos Šventosios mergelės Marijos vardo bažnyčią bei jos sudeginimo, taip pat dėl Paštuvos Šv. Barboros bažnyčios sudeginimo bei dėl kitų bažnyčių turto naikinimo ir gadinimo.

Panemunės PK apklausiamas ir duodamas parodymus nusikaltimo vietoje, įtariamasis D. Burneikis prisipažino, kad koplyčioje buvusius paveikslus suplėšė tyčia dėl negatyvaus požiūrio į bažnyčios veiklą.

Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus, medžiaga dėl turto sugadinimo koplyčioje išsiųsta Kauno apylinkės prokuratūrai sprendimui dėl ikiteisminio tyrimo medžiagos perdavimo Kauno rajono policijos komisariatui, kad pridėtų prie kitų ikiteisminių tyrimų dėl bažnyčių turto sunaikinimo ar sugadinimo.