Šiaulių apskrities policija pranešė, kad pedagogų byla teismui perduota dar balandžio 30 d.

Didžiausius kaltinimus teisme teks atremti mokyklos direktorei – dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Įtariama, kad ji, susitarusi ir veikdama kartu su keliais mokyklos pedagogais, duodama jiems neteisėtus nurodymus, klastojo darbo apskaitos žiniaraščius, individualaus darbo su mokiniais dienynus ir pasisavino daugiau kaip 16 tūkst. litų, mokyklai skirtų iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos biudžeto.

Taip pat direktorė įtariama apgaule savo naudai įgijusi turtą – nustatyta tvarka pagal grynųjų pinigų priėmimo kvitą neįnešė į Kuršėnų meno mokyklos specialiosios programos sąskaitą ir neįtraukė į mokyklos apskaitą 4 500 Lt, kurie buvo surinkti iš mokyklos pedagogų ir moksleivių, vykusių į tarptautinį chorų konkursą Lenkijoje, praneša Šiaulių apskrities policija.

Mokyklos vadovei teisme teks aiškintis ir dėl į sąskaitą neįneštų 3 000 Lt, kurie buvo surinkti mokyklos jubiliejui, bei pasisavintų mokyklai jubiliejaus proga įteiktų dovanų. Jai gresia nemalonumai ir dėl pasisavinimo 13 500 litų, kurie buvo surinkti prieš jaunųjų choristų išvyką į Čekiją ir neįnešti į mokyklos sąskaitą, taip pat dėl neteisėto artimos giminaitės įdarbinimo.