Antradienio pavakarę VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai sustabdė iš Smiltynės keltu „Žalgiris“ atplukdytą automobilį „Škoda Fabia“.

Automobilį su lietuviškais valstybiniais numerio ženklais vairavo 52-ejų Neringos savivaldybės gyventojas. Pasieniečiams patikrinus transporto priemonės dokumentus nustatyta, kad šiemet sausio 25 d. Interpolo duomenų bazėje užregistruota šios „Škoda Fabia“ vagystė, paiešką paskelbusi šalis – Vokietija.

Automobilio vairuotojas pasieniečiams pasakojo, kad dirba užsienyje. Grįžęs į Lietuvą, išsinuomojo automobilį, o apie jo vagystę nieko nežinojo. VSAT pareigūnams patikrinus škodos nuomos sutartį, paaiškėjo, kad vyras su viena uostamiesčio įmonių šią sutartį sudarė tik prieš kelias valandas.

Vyro pateikti parodymai – nuoseklūs, todėl po apklausos pasieniečiai jį paleido.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją