Pirmadienį, sausio 12 d., Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos pagerbti ir apdovanoti mažametės išžaginimą Jonavoje atskleidę pareigūnai. Apdovanojimus jiems įteikė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

„Nuoširdus ačiū kiekvienam iš Jūsų, už atliktą darbą. Simboliška, tačiau apdovanojimai įteikiami sausio 13-osios išvakarėse, kuomet gindami šalį, gyvybes paaukojo mūsų tautos didvyriai. Kiekvienas Jūsų taip pat savotiškai gina Lietuvą, tik nuo vidinių priešų“, - įteikdamas apdovanojimus kalbėjo R. Požėla.

Už šį didelį visuomenės rezonansą sukėlusi nusikaltimą apdovanoti Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro, Kauno aps. vyriausiojo policijos komisariato ir Jonavos r. policijos komisariato pareigūnai.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis pasidžiaugė, kad toks sudėtingas nusikaltimas buvo ištirtas taip operatyviai.

„Tiek Jūs, tiek Jūsų šeimos galite didžiuotis savo darbais“, - sakė A. Roginskis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą pareigūnai atliko daug procesinių veiksmų: apžiūrėta įvykio vieta, apklausti liudytojai, atliktos asmenų atpažinimo procedūros pagal jų nuotraukas ir kt. Taip pat peržiūrėtos gautos vaizdo medžiagos iš prekybos centrų, gatvių bei kitų vaizdo kameromis stebimų vietovių. Iškart pradėjus ikiteisminį tyrimą buvo aktyviai dirbama šioje ikiteisminio tyrimo byloje, siekiant surasti nusikalstamą veiką padariusį asmenį. Aiškinantis šį nusikaltimą buvo kreiptasi pagalbos į kriminalistinių tyrimų ekspertus. Specialistams buvo pateiktos užduotys atlikti biologinį, daktiloskopinius bei trasologinį-mikrodalelių tyrimus, tikslu nustatyti ir identifikuoti asmenį, padariusį minėtą nusikalstamą veiką.

Nusikaltimas išaiškintas mažiau nei per savaitę.

Dėkodamas už įvertinimą laikinasis Kauno aps. VPK viršininkas Darius Žukauskas teigė, kad šios bylos tyrimas galėtų būti geru pavyzdžiu, kaip glaudžiai bendradarbiaujant, sutelkus visas pajėgas, galima gauti puikų rezultatą.