Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 1-asis skyrius, bendradarbiaudamas su Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnais, baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai bylą, kurioje įtarimas pareikštas R. J., gim. 1980 m. dėl privertimo lytiškai santykiauti, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir įtraukimo į prostituciją.

Vilniaus policija informuoja, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus Norvegijos Karalystės prašymą vykdyti R. J. baudžiamąjį persekiojimą už Norvegijos Karalystės teritorijoje padarytas nusikalstamas veikas.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2009 metais R. J., siekdamas pelnytis iš asmenų prostitucijos, apgaule išvežė į Norvegijos Karalystę dvi merginas, žadėdamas, kad čia pastarosios galės dirbti bare, tačiau realiai jos buvo priverstos Oslo mieste teikti seksualines paslaugas už atlygį.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už asmens įtraukimą į prostituciją panaudojant apgaulę numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.