Teisėsauga tyrimą dėl galimo išžaginimo pradėjo po to, kai šių metų vasario 16 d. į Kauno apskrities vyriausiąjį komisariatą kreipėsi 30-ies metų jurbarkietė. Moteris pareiškė, kad vasario 13 d., apie 17.30 val., Jurbarke ji susitiko su iš matymo pažįstamu vyru, kuris kitos dienos naktį ją nusivežė į mišką ir automobilyje išprievartavo.

Įtarimai pateikti Jurbarko PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkui N. B. Vyrui inkriminuojamas nusikaltimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 str. 1 d. (seksualinis prievartavimas). Teisėsauga aiškinasi, ar nukentėjusioji galėjo būti išprievartauta pasinaudojant bejėgiška būkle, ją apsvaiginus neaiškios kilmės medžiagomis.

Tyrimą atlieka Marijampolės apskr. VPK pareigūnai.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms, įtariamasis savo vadovams balandžio 9 d. įteikė prašymą išeiti iš darbo. Po keturių dienų, balandžio 13 d., jo prašymas buvo patenkintas.

Redakcijai pabandžius susisiekti su galimai nukentėjusia moterimi, jos telefonu atsiliepė vyras, kuris pareiškė, kad su žiniasklaida nukentėjusioji artimiausiu metu bendrauti nesiruošia. Dar prieš keletą dienų moteris buvo kitos nuomonės – ji pati paskambino į laidos „Prieš srovę“ redakciją ir papasakojo savo istoriją.

Kiek kalbesnis buvo įtariamasis. Vyras tikino negalintis atskleisti jokių detalių, kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas.

„Žmogų apšmeižti labai lengva, tačiau reikia nepamiršti, kad jam po to su tokia našta teks gyventi. Viską atskleis teisėsaugininkų tyrimas, po kurio ir aš galėsiu kalbėti plačiau“, - sakė įtariamasis.

Įtariamasis į panašią istoriją buvo įsipainiojęs 2011 m., kai teko gintis įtarimų išžaginus Mykolo Romerio universiteto trečiakursę. Nors tuomet Kauno rajono apylinkės teismas nusprendė, kad vyras neišžagino studentės, tačiau ir tada kalbėta apie galimą merginos apsvaiginimą.

Šaltinis
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)