Ant Klaipėdos vadinamojo I. Simonaitytės kalno, esančio pietinėje miesto dalyje, pastarosiomis dienomis knibždėte knibžda vaikų.

Uostamiestyje iškritęs pirmasis sniegas šią žiemą ant kalniuko vilioja vaikus, kurie nori pačiuožinėti, papramogauti.

Tačiau mamos netruko pastebėti, kad aplink vaikų pamėgtą pramogų vietą sukiojasi įtartinas vyras, galimai turintis negerų kėslų.

„Svarbu!!! Mielos mamytės, kurių vaikučiai čiuožinėja ant I. Simonaitytės kalno! Informuokite savo vaikučius ir būkite atidžios pačios! Prie kalno periodiškai sukiojasi vyras, kuris dalija vaikams pinigus, saldainius ir kviečiasi pas save į butą!“ – tokie įspėjimai pasirodė socialiniame tinkle „Faceboook“.

Teigiama, kad apie šį asmenį informuoti policijos pareigūnai. Įtartinas vyras yra apie 40-50 metų, lieknas, 175-185 cm ūgio. Jis vilkėjo rudomis velveto kelnėmis, tamsios spalvos striuke, avėjo juodus batus, galvą dengė pilka megzta kepure.

„Pastebėję šį asmenį, kvieskite policijos pareigūnus! Šįvakar jam pavyko pasprukti!“ – viena kitą socialiniame tinkle ragino klaipėdietės.

Klaipėdos 2-ojo policijos komisariato, kurio teritorijoje yra vadinamasis I. Simonaitytės kalnas, nepilnamečių reikalų specialistė Erika Ramanauskienė patvirtino, jog buvo gautas anoniminis pranešimas apie įtartiną vyrą, kuris saldainiais ar pinigais vaikus vilioja į savo butą.

„Prie kalno buvo nusiųsti patruliai, tačiau jie nerado nei to vyro, nei žmonių, kurie skambino į policiją. Kol kas toje vietoje yra tik sustiprintas patruliavimas“, – teigė pareigūnė.

Jos žodžiais, mikrorajone, policijos žiniomis, negyvena, pavyzdžiui, iš kalėjimo grįžusių pedofilų ar vyrų, kalėjusių už vaikų tvirkinimą.

„Bent jau mes nežinome, kad tokių žmonių mūsų teritorijoje būtų. Gal čia išlindo koks nors, kuris niekada nebuvo patekę į pareigūnų akiratį“, – svarstė E. Ramanauskienė ir dar kartą patarė tėvams saugoti savo vaikus.